2.9.2015

Lukusuunnitelman teko vol. 2

for idiots like me jotka ei voinu tehdä asiaa kunnolla sillon ekalla kerralla...


Ja paskat minä sitä ekaa lukusuunnitelmaa tehnyt kunnolla. Täältä siis tulen nolona myöntämään että ei mennyt niin kuin Strömsössä ja uusiksi koko asia, kootaas siis lukusuunnitelma vol. 2 ihan pala palalta uusiksi. Nyt tosin helpottavana tekijöinä työvuorojen löytyminen, sekä valmennuskurssien aikataulut.

Lähden taas liikkeelle samasta asiasta kuin viimeksi, fysiikasta. Se on selvästi heikoin lenkkini, koska olen käynyt sitä vain 2 kurssia. Kuten jo aiemmassa postauksessa totesin, en aio aloittaa lukemista järjestyksessä fysiikka 1 kirja, fysiikka 2 kirja jne. Startti fysiikka -kirjassa asiat on pilkottu kivoiksi pikku kokonaisuuksiksi, eli kaikki mekaniikan asiat yhdessä pötkössä, kaikki lämpöopit omassaan. Näen tämän etenemisen paljon fiksumpana tapana. Samalla voin myös edetä samaa tahtia 3.10. alkavan valmennuskurssin kanssa. Valmennuskurssilla käymme joulukuuhun asti startti kemian sekä startti fysiikan asioita, jonka jälkeen siirrytään katsomaan syvällisemmin kurssi kerrallaan asioita. Näin alussa haen tuntumaa, rutiinia ja tietoa, joten en keskity ns. soveltaviin laskuihin vaan hion peruslaskentaa kuntoon.

Mulle ehdottomasti vaikeinta suunnitelmaa tehdessä on löytää sopivasti aikaa jokaiselle aineelle. Pääsykoehan koostuu fysiikasta, kemiasta ja biologiasta, näistä biologia on mulle vahvin, kemia toiseksi vahvin ja fysiikka heikoin. Panostan siis aluksi kunnolla fysiikkaan ja myös kemiaan, biologiasta tulee olemaan pikkutarkkoja ja v*ttumaisia kysymyksiä, mutta koen itse tarvitsevani sen pänttäämiseen vähemmän aikaa kuin kemian ja fysiikan.

Viikko 36
◊ Maanantai: mekaniikka
◊ Tiistai: mekaniikka laskuja (liike) 7-11
◊ Keskiviikko: mekaniikka teoriaa ja laskuja 3h
◊ Torstai: Mekaniikka laskuja 5h
◊ Perjantai: Mekaniikka laskuja 5h
◊ Lauantai: Mekaniikan kertaus 4h
◊ Sunnuntai: Kertaus ja laskuja tarvittaessa -> suunnitelma ensi viikolle

Starttifysiikassa on 6 aihealuetta, mekaniikka, lämpöoppi, aaltoliike, sähkö, magnetismi ja moderni fysiikka. Uuden lukusuunnitelman tavoitteena on käydä läpi aiheet mekaniikasta magnetismiin ennen valmennuskurssin alkua, yksi aihe viikossa. Jotenkin pitäisi saada vielä kemia ahdettua mukaan lukemiseen, mutta se ja sen kaavat ovat jo paljon tutumpia kuin fysiikat. Koitan päästä pian juttelemaan jollekkin henkilölle, joka tietäisi enemmän lukusuunnitelmista ja niiden laatimisesta. Helpottaisi saada joltain kokeneemmalta hiukan apua lukemisen jaksoittamisessa. Ehkä tämä tästä taas, pikkuhiljaa, joka sunnuntai uuden suunnitelman kanssa!

IMG_9216

2 kommenttia:

  1. Kannattaa jättää joku taukopäiväkin, tai sulla tursuaa opiskelu jonkun ajan päästä jo korvista ja varpaistakin! Ite opin tän ylppäreihin lukemisen aikaan kantapään kautta. Yhtenä päivänä aivoihin ei vaan tarttunut enää mitään, ja kaikki helpoimmatkin asiat tuntuivat ylivoimaisen hankalilta. Sitten tajusin pitää päivän verran kokonaan taukoa opiskelusta, ja seuraavana päivänä jaksoi taas keskittyä koulukirjoihin. Älä säkään uuvuta itteäs täysin! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis tavoitteena onkin jättää 1-2 lepopäivää joka viikolle :) Lukemisessakin mennään omaa fiilistä kuunnellen, jos joku asia ei vain lähde luonnistumaan niin turhaa sitä hinkata montaa tuntia. Ottaa sitten pieni happihyppelytauko ja tehdä hetki vaikka helpompia laskuja :) Tsemppiä lukemiseen!

      Poista