18.9.2015

DIY - laukkujen tuunaus

Ostin jo Barcelonan reissulta kivan pienen mustan laukun, joka on ollut mulla ahkerassa käytössä reissusta asti. Alunperin laukku oli ihan basic musta, mutta liimasin siihen alempana näkyvän kultaisen lätkän ja laukun ilme piristyi heti. Valtettavasti mun suosikkilaukku on kärsinyt kovia ja siitä irtosi ketju toisesta päästä, laukku on siis pitkään ollut telakalla. Viime viikolla kirpparilta tarttui mukaan vielä ruskea pikkulaukku, jossa oli hihnan paikat mutta ei hihnaa. Niimpä päätin yhtä aikaa fiksata molemmat laukut käyttökuntoon. Alla kuva mikä oli lähtötilanne.

Olin alunperin ajatellut mustan laukun korjautuvan helposti avaimenperissä näkyvillä "klipsupäillä". Ostin siis sellaisen Koskikeskuksen Merletosta. Kotiin tullessani jouduin kuitenkin pettymään, klipsu ei millään riittänyt. Fiksuna tyttönä työnsin klipsun jo valmiina olevaan laukun reikään ja kiinnitin taakse avaimenperän renkaan, nyt se ei enää mahdu tulemaan läpi reiästä ja laukku on käyttökelpoinen. Koitan ehkä kehittää tuohon vielä toisenlaisen ratkaisun, mutta väliaikaisesti mennään tällä.

Ruskeaan laukkuun taas löysin Merletosta uuden hihnan, jossa oli päissä valmiiksi lukot. Mietin ensin onko hihna liian lyhyt, mutta se on ihan täydellisen pituinen! Olen ihan innoissani kun nyt on 2 pikkulaukkua käytössä, voi vaihdella fiiliksen mukaan ruskean ja mustan välillä. Nyt kun löytäisi vielä sen täydellisen ison laukun...

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Kerrankin oli hyvät (ja halvat) löydöt :)

      Poista
  2. Oih, diy-projektit on niin kivoja! :) Itekin kävin tänään kirpparilla kiertelemässä ja mietiskelin, mitä voisin seuraavaksi tuunailla. Viime kerrasta on jo aikaa, mutta sillon sain aikaan ihan kivaa jälkeä lasten farkkutakista, joka muuttui trendikkääksi farkkuliiviksi aikuiselle :) http://eemmaot.blogspot.fi/2014/04/diy-farkkuliivi.html tuolta voit käydä tsekkaamassa, miten se muuttui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon ihan surkee vaan yleensä tekemään itse mitään! :D Tulipa tosi kivan näkönen, voi kun itsekin osaisi ja uskaltaisi tuunata vaatteita.

      Poista