8.1.2016

Mitä luen ja miksi

Edelliseen postaukseen tuli kysymys että aionko lukea muita matskuja kuin lukion kirjoja. Päädyin sitten tekemään materiaaleistani ihan oman postauksen. Tässä vaiheessa varoituksen sana niille, jotka eivät ole hakemassa lääkikseen niin tämä voi olla teille ihan h*elvetin tylsä ja kuiva postaus :D Voin tiivistää sanoman yhteen lauseeseen: kirjoja on paljon ja ne on suurimmaksi osaksi melko tylsiä.


Kirjoitin biologian ja luonnollisesti olen käynyt kaikki kurssit siitä. Lukiossamme oli käytössä Lukion Biologia kirjasarja joka on mielestäni ihan ok enkä nähnyt mitään syytä lähteä vaihtamaan sitä. Joitain ajatusvirheitä kirjan tekijöillä oli joita olen sitten itse korjaillut opettajan puheista kirjoihin. Toisen, neljännen ja viidennen kurssin kohdalla mulla kävi hyvä tuuri ja sain ostettua kirjat käytettynä tytöltä, joka oli päässyt lääkikseen. Kirjoissa on loistavia merkintöjä jotka sitovat asioita kemiaan ja syventävät vähän lukion biologiaa. Sitten kun pääsen sisään niin tästä loistavat kirjat jollekkin! :D
Bilsasta sain lukiossa arvosanoiksi 9 kaikista muista paitsi bi3 10 ja etologiasta 10.



Kävin fy1 kurssin lukiossa Physica -sarjalla ja ostin käytettynä muitakin Physican kirjoja, mutta täällä aikuislukiossa on ollut käytössä Fysiikka. Olen keskittynyt enemmän Fysiikkaan ja noi Physicat on itseasiassa myynnissä jos jotakin kiinnostaa. Itse olen tykännyt Fysiikan selkeydestä, Physica on jälkikäteen selattuna näyttänyt monimutkaisemmalle kun itse tarvitsen näissä asioissa rautalankamallin! Aibikirjoissa on asiat tiivistettynä super-tiiviiksi ja tehtäviä on helppo tehdä kun ne on luokiteltu aihealueittain, lisäksi toi ratkaisut kirjanen on ihan super!



One word, mooli! Vannon tän kirjasarjan nimeen ja mitä oon muilta lääkikseen hakijoilta kuulluu nii pesee reaktion mennen tullen! Näistä kaikkien aineitten kirjasarjoista suosittelen ihan eniten tätä. Fysiikassa Fysiikka ja Physica on tasaisesti hyviä, bilsassa Bios ja Lukion biologia samoin, mutta kemiassa tää on ihan ykkönen.



Sitten tähän osioon muut materiaalit. Lukion kirjojen lisäksi mulla on luonnollisesti myös valmennuskurssin matskut. Tähän mennessä olen kunnolla ehtinyt tutustua Eximian materiaaleista vasta startti fysiikkaan ja startti kemiaan, sillä ne pyörivät syksyn aikana. Toki muitakin olen selaillut, varsinkin vanhoja pääsykokeita ja vastausanalyysejä. Itse olen Eximian materiaaleista tykännyt, vaikka niitä on netissä paljon haukuttukin. Varsinaisia virheitä en ole bongannut ja niillekkin on oma osionsa meidän sähköisessä oppimisympäristössä Kipparissa, eli jos materiaaleissa on virheitä, tiedottaa opettaja niistä ja ne on helppo korjata sitten omiin materiaaleihin.

Lisäksi olen aloittanut ja aion lukea tuota Opas Anatomiaan -kirjaa. Lukion biologiassa (ei kirjasarjassa, vaan lukiossa ylipäätään) käydään monia juttuja tosi pintapuolisesti ja kirjasarjoissa vaihtelee mihin esim. ihmisen biologiassa on painotettu. Luen tätä myös osittain ihan omaksi huvikseni, koska jutut ovat mielenkiintoisia. Uskon myös että tästä on tulevaisuudessa hyötyä, on parempi olla jo valmiiksi perillä anatomiasta enemmänkin kuin lukion bilsan pohjalta. Samaan aiheeseen liittyen minulta löytyy myös siskoni farmasian fysiologian & anatomian kursin muistiinpanot, joita olen silkasta mielenkiinnosta lukenut.

Galenoksen sain kaverini siskolta, se on lähinnä kirjahyllyn koriste. Joskus pääsykokeessa on kuulemma Galenoksen poistumisen jälkeen ollut Galenoksen aikaisia kaavoja, mutta en ala lukemaan tuota järkälettä sen takia tai tankkaamaan sitä ihan hulluna muutenkin täyteen pääkoppaani. Jotain biologian asioita olen sieltä mielenkiinnosta lukenut ja selaillut omaksi huvikseni (nerd humor: omaksi huvikseni selasin Galenosta) mutta tosissani, no thanks, onneksi ei enää ole pääsykoemateriaali :D

Maolista ei varmaan tarvitse enempää puhua?

Lisäksi multa löytyy vielä selaillut mutta ei yliviivatut Valmennuskeskuksen matskut ja ylimääräisiä Eximian materiaaleja, jos jotakin siis kiinnostaa niin heittäkää sähköpostia, oon valmis luopumaan niistä! :)

Ja mitä näihin kirjoihin ja kommentteihin tulee, nämä on mun omia mielipiteitä mitä itse suosittelisin kirjasarjoina jos on hakemassa lääkikseen. Joku toinen voisi suositella ihan eri sarjoja. Toivottavasti jollekkin oli iloa tästä postauksesta!

Mitä kirjasarjoja muut lääkikseen hakevat luette? Onko teillä muita ylimääräisiä materiaaleja?

6 kommenttia:

  1. Oonki miettiny mitä kemian sarjaa otan Reaktion seuraksi, kun puuttuu kirjat 4&5 :D Ehkäpä katsastan Moolin, ehkä pysyn tutussa ja turvallisessa.. Mullaki on käytössä Physica ja bilsassa sit Bios, josta kyllä tykkään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla Moolia! Ite tykkäsin kun Mooleissa on cd:llä kaikki ne työt, niitä on helppo katsella ja itselleni jäi asiat paremmin mieleen niistä :D

      Poista
  2. Mulla käytössä bilsassa bios ja lisäksi elämä, geeni, lukion biologia 4 ja symbioosi 5! Yhdistelemällä oon saanu parhaimman kokoanaisuuden! Sit löytyy fysiikka sarjaa ja moolia! Mä taas oon kuullu et reaktiota kehuttaisi koska se menee vähän syvemmälle kuin mooli, toisaalta mistäs mä tietäisin kun en oo ite syventyny! :D Sit löytyy vk:n materiaalit, galenos, huippuvalmennuksen galenos aikaset materiaalit, erikseen vielä tkk:lle tarkotetut fyssan matskut poikaystävältä ja toi samainen anatomian kirja kuin sulla ;D Sekin vain siis omaks ilokseni! Tsemppiä lukuihin, laita mulle jossain jotain viestiä jos haluut jakaa fiiliksiä pääsykoevalmistautumisesta!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäs varmaan itekin vähän laajentaa tota biologian kirjakantaa, tuntuu vaan että tota luettavaa on nyt jo ihan hirvee määrä! :D Joo mä laitan, ois tosi kiva jakaa fiiliksiä ja angstata motivaationpuutetta!

      Poista
  3. Hurjasti tsemppiä sulle lukemiseen! Itellä on kans yo-kirjotukset edessä ja ois jaksettava panostaa. Kyllä tää tästä. Pitää vaan tehdä opiskelutilanteesta mahdollisimman mukava. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä sinullekin! :) Välillä on vaikea löytää motivaatiota mutta kyllä se sieltä tulee.

      Poista