14.1.2016

Hups...

Mä olisin halunnut tulla jakamaan teille reseptin uudesta suosikkiruuastani ja samalla ylistää sen pääraaka-aineen ravinto-arvoja ja miten se pesee esimerkiksi bataatin mennen tullen. Valitettavasti tätä suosikkiruokaa laittaessa kävi kuitenkin pieni vahinko, jonka seurauksena jouduin sitten lähtemään päivystykseen paikkailtavaksi ja ruokakin sai vähän rautaisempaa makua kyytipojaksi. Näin ollen myöskään mitään kuvia ei itse ruuasta löydy. Kaikesta huolimatta, suosittelen jokaista ruudun sillä puolella olevaa maistamaan myskikurpitsaa! Itse olin tekemässä myskikurpitsasta hampurilaisia bataattiburgerin tyyliin kun veitsi lipsahti sormen puolelle ja sain melkein palan irti. Kävin sitten TAYS:n päivystyksessä liimaamassa sormenpalan paikoilleen.

Eli lukemisen lisäksi tällaista kotikirurgiaa täällä.

Lukemisista sen verran, että fy5 ja fy6 alkaa olla taputeltu. Ensi viikolla alkaa aikuislukiolla viimeiset kurssit ja samalla viimeiset lääkikseen vaadittavat kurssit joita en ennestään ollut käynyt! Tuntuu tosi hyvältä että helmikuun aikana olen käynyt kaikki kurssit, joita lääkiksen pääsykokeeseen vaaditaan. Aika on mennyt tosi nopeasti ja melko tiiviisti nimenomaan fysiikan parissa.

Olen hahmotellut uutta lukusuunnitelmaa kevääksi. Pääosassa kevään aikana tulee edelleen olemaan kemia ja fysiikka, varsinkin kemian osuutta pitää rueta korostamaan koska se on jäänyt hieman taka-alalle, toisaalta siitä minulla oli paremmat pohjatiedot kuin fysiikasta. Lukumäärät ovat tällä hetkellä 4-6h/päivä. Luen pääasiassa kotona ja päälle valmennuskurssit. Koen itse että kotona on helpompi lukea, jos tulee nälkä on helppo napata jääkaapista rahka tai pöydältä banaani. Toisaalta taas kotona lukiessa saattaa välillä löytää itsensä myös siivoamasta jääkaappia kun joku lasku ei onnistu.. Pitäsi varmaan yrittää tasapainoilla ja käydä edes välillä kirjastollakin, itseäni vain ärsyttää se tungos ja kilpailufiilis "kuka lukee eniten" joka siellä ajoittain vallitsee :D

Tiukempi lukusuunnitelmani alkaa ensi viikolla. Vuorottelen vuoroviikoin annanko fysiikalle vai kemialle 3pv viikostani, toinen sitten saa vastaavasti 2 ja biologialle riittää 1pv + ns. joka päivän jämätunnit. Pidän viikossa aina yhden vapaapäivän että stressitasot pysyis edes jotenkin hallinnassa. Katsellaan miten tämä lähtee rullailemaan kun ensi viikolle osuu vielä sopivasti omat synttäritkin. Tällä hetkellä tuntuu että lukeminen on paljon helpompaa kuin syksyllä, luonnonvalo tuo lisää energiaa ja löysin aamuihin sopivan energiaboosterin kun aloin ottaa joka aamu Berocca Boostia. En pidä kahvista, joten 40mg kofeiinia hyvän makuisesta poretabletista on melko tervetullut lisä aamuun!

Lukuiloa kaikille!

1 kommentti: