28.4.2015

Viva L'equip blaugrana - Barcelona

Kävimme isäni kanssa viikonloppuna lyhyellä matkalla Barcelonassa. En ole aiemmin juurikaan matkustellut Euroopan sisällä, olen kyllä käynyt Norjassa, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä, sekä kerran Italiassa mutta muut matkakohteet ovat sijoittuneet vähän kauemmas. Olin siis todella innoissani jo ennen matkaa! Lisää innostusta matkaan toi matkan tarkoitus, lähdimme isäni kanssa ensisijaisesti katsomaan futista. Peli oli oikea La Ligan paikallisvääntö, Espanyol vs FC Barcelona. Vaikka pelin lähtökohdat olivat melko selkeät oli sitä silti ilo seurata. Messin ja kumppanien pallokosketuksen pehmeys ja joukkueen yhteen pelaminen ovat vaan jotain niin huikeata! Peli pelattiin Espanyolin kotistadionilla jossa tunnelma oli ihan eri luokkaa kuin missään Suomen peleistä :D
IMG_9170 IMG_9180 IMG_9153 Mielestäni mielenkiintoisinta matkassa oli futispelin lisäksi nähdä taas kulttuurillisia eroja eri asioissa. Viimeisin matkani ennen Barcelonaa suuntautui tosiaan Etelä-Afrikkaan and as I said earlier, en ole pahemmin matkustellut Euroopassa. Eniten minua jäi Barcelonassa ihastuttamaan kaikki vanhat rakennukset jotka on jätetty sinne! Upeita! Tässä välissä on myös pakko mainita Sagrada Família, joka veti kyllä ainakin minut sanattomaksi.
IMG_9135 IMG_9126 Myös ruokakulttuurissa oli eroja. Siinä missä minä vedin Jenkeissä nopeasti ennen kouluun lähtöä naamaani vähän muroja, tai parhaimmassa tapauksessa juoksin suoraan autoon banaani kädessä, Barcelonassa ihmisiä istui aamuisin kahviloissa syömässä croissanteja ja juomassa kahvia. Monesti paikalliset myös hakivat tuoreita leipiä mukaansa. Toreilla taas törmäsi mitä ihanimpiin tuoreisiin hedelmiin ja smoothiepurnukoihin, jotka oli helppo napata mukaan ja nauttia.
IMG_9090 IMG_9091 All in all, tykästyin Barcelonaan. Sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Shoppailupaikkoja (joita valitettavasti en itse pahemmin päässyt testailemaan), futista, hyvää ruokaa, biitsi, hyviä drinkkejä... Seuraava futismatkakohde olikin jo isäni kanssa puheessa, katsellaan jos tässä joskus lähtisi Madridiin katsomaan kun mun suosikkijoukkue pelaa. iHala Madrid! IMG_9116
Kusin jotkut koodit ja mun sivupalkki hävis alas, osaako joku auttaa? :o Latasin myös Lightroomista kokeiluversion ja postauksen kuvat on muokattu sillä. Vaikuttaa helppokäyttöiselle ja sopivalle, koska vesileiman saa helposti lisättyä kuviin. Pitää katsoa jos ostaisin sitten lisenssin tuohon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti