20.5.2016

No se pääsykoe...

Onnistuin unohtamaan kamerani ja läppärini Kuopioon, hups! Ajattelin toteuttaa kysymyspostauksen vastauspostauksen videon muodossa, joten sitä joudutte valitettavasti hiukan odottamaan. Katsotaan jos kuvaisin sen sitten uudessa asunnossa. Kysymyspostaukseen saa siis edelleen laittaa kysymyksiä, jos tuntuu että jotain mieltä vaivaavaa on liittyen minuun ja blogiini.

Pääsykoe oli ja meni keskiviikkona. Koeaika on viisi tuntia, 9-14. Mietin pitkään haluanko tehdä mitään pääsykokeen analysointi-postausta koska olen oman pääni jo saanut melko tehokkaasti tyhjennettyä ajatuksista, mutta oletan että siellä ruudun takana on ihmisiä, joita kiinnostaa miten koe meni. Rehellisesti sanottuna minulla ei ole tarkkoja muistikuvia enää että mitä siellä kokeessa kysyttiin.

Koe oli omasta mielestäni melko fysiikkapainotteinen, eikä niin sanottuja perinteisiä pääsykoekysymyksiä ollut paljoa. Itselleni fysiikka on noista aineista ehdottomasti se heikoin, joten en ihan riemusta kiljunut kun selasin tehtäviä. Kemiaa oli suhteellisen vähän, eikä ollenkaan pH-laskuja tai tasapainolaskuja. Eka ajatus tässä vaiheessa oli että mitähän v*ttua. Ihmisen biologiaa oli 2 tehtävää muistaakseni ja ihana 10p tehtävä havupuiden happolaskeumista. Kyllähän siinä moneen otteeseen tuli mietittyä että mitä mä oikeasti tällä tiedolla teen sitten joskus kun olen lääkäri.

Fysiikan tehtävät eivät olisi olleet kamalan vaativia loppukädessä, mutta pieni hermostuneisuus vei oman osansa aivokapasiteetistä. Omasta mielestäni sain aivoni pidettyä suht koht hyvin kasassa. Sain nukuttua edeltävän yön hyvin, sain syötyä aamulla hyvin. Pieni hermostuneisuus iski koepaikalla kun huomasi miten paljon hakijoita oikeasti oli. Superwoman pose vessassa ja motivaatiomusiikki hillitsivät kuitenkin pahimman hermostuneisuuden ja jännityksen. Kirjoja tai muistiinpanoja en enää ottanut koepaikalle mukaan, ne jotka niitä selailivat tuntuivat muuttuvan kokoajan kalpeammiksi ja kalpeammiksi :D

Lopputulema on siis että en pahemmin tykännyt kokeesta. Kokonaispisteet nousivat johonkin 288p tienoille, eli paljon enemmän kuin normaalina vuonna. Hirveän vaikea siis veikata millaisilla pisteillä sisään tulee pääsemään, enkä sitä halua alkaa lottoamaan enkä laskemaan omia pisteitäni. Tiedän tehneeni pari ihan älyttömän typerää mokaa, mutta myös yrittäneeni siinä tilanteessa niin hyvin kuin pystyin. Koevastauksia ei tunnetusti jälkikäteen voi muuttaa, joten nyt odotetaan heinäkuuhun asti, yritetään nollata koko ajatus pois mielestä ja katsotaan sitten silloin mihin pisteet riittävät. Jos sisään päästään, itken ja juon skumppaa koska se on mahtavaa, jos en pääse niin itken ja juon silti skumppaa mutta ei maailma siihen kaadu.

Palaillaan ensi kerralla muilla kuin pääsykoejutuilla, koska mä olen viimeinkin lomalla! siis ainakin melkein, jos ei töitä lasketa. Niin ja mulle kynittiin ja värjättiin kesätukka!

6 kommenttia:

  1. Hei, oliko sulla vielä Physicat myynnissä? Mitä pyytäisit niistä pl. (6 ja 7 kirjat) ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On joo :) Laita mulle vaikka sähköpostia annnavou(a)gmail.com niin sovitaan sitten hinnoista ja katson vielä olihan mulla noi molemmat.

      Poista
  2. Moikka! Kävit ilmeisesti aikuslukiota? Tykkäsitkö aikuislukiosta? Millainen oli etenemistahti? Kertautuiko asiat hyvin? Tuliko millaisia kurssiarvosanoja? :) Toivottavasti pääset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin joo! En ollut lukiossa ollenkaan käynyt kuin yhden pakollisen fy kurssin (kävin myös kakkosen mutta poissaoloja oli enemmän kuin paikallaoloja), joten oli todellakin hyödyllinen :) Verrattuna normaaliin päivälukioon tahti oli todella kova ja kursseja pyöri aina kaksi yhtäaikaa, itse siis piti tehdä ihan sikana töitä jos ei halunnut jäädä jälkeen ja halusi oppia asiat. Ekoista neljästä kurssista tuli ihan hyvät arvosanat, mutta sen jälkeen ei enää mennyt niin nappiin... :D

      Suosittelen ehdottomasti kyllä aikuislukiota. Jos en itse tänä vuonna pääse niin käyn kyllä fysiikat lukemassa uudelleen vielä siellä :)

      Kiitos! Toivotaan parasta!

      Poista
  3. Voi että! On niin tuttuja fiiliksiä muutamien vuosien takaa, mitä postauksessa kirjottelit. Ehdin ite alottaa lääkiksessä nelosvuoden (Oulussa), mutta nyt oon ollu jenkeissä viettämässä opiskelutaukoa. Tsemppiä!! Muista tehä kaikkee kivaa ja nauttii lomasta!! (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että epävarmuutta on ollut ilmassa ja sisään on silti päästy! :D Oi, mullakin on haaveissa lähteä jossain vaiheessa opiskeluja käymään taas Jenkeissä, vietin lukioaikana niin huipun vaihtovuoden siellä! Saatan tulla spämmimään tyhmiä kysymyksiä teidän blogiin aiheeseen liittyen ;)

      Kiitos tsempeistä! Kovasti yritän lomasta nauttia, pitäisi keksiä kyllä jotain kivaa tekemistä tän lukemisen jättämän tyhjiön paikalle.

      Poista