8.4.2016

Väliaikakatsaus ja Snickers-resepti

Olen taas joutunut lukukiireiden takia pitämään taukoa blogin kirjoittamisesta. Kävin ylppäreissä kokeilemassa uudelleen kemian ja biologian kirjoittamista, molempien aineiden kohdalla minua häiritsi parin pisteen ero parempiin arvosanoihin. Lähdin kirjoituksiin kuitenkin vain kokeilevalla fiiliksellä, oli hyvä nähdä missä oma taso on ja missä on petrattavaa. Kuten arvasinkin jo etukäteen, laskurutiinia tarvitaan lisää ja paljon! Pääsykokeeseen on vähän päälle kuukausi aikaa ja sitä ennen on tankattava laskeminen parempaan kuosiin, katsotaan mihin se riittää. Odotan oikein että tämä pääsykoe olisi jo ohi ja saisi rentoutua, nyt takaravoissa on vain kokoajan ajatus pitäisi olla laskemassa, pitäisi olla lukemassa.

Valmennuskurssi alkoi viimeinkin pyöriä myös aamuisin, joka on mun mielestä aivan ihanaa! En olisi koskaan uskonut sanovani tätä, mutta olen enemmän aamuihminen. Huomaan miten jaksan heti keskittyä aamutunneilla paljon paremmin. Tuntien jälkeen on ihana huomata miten on jo tehnyt 4h töitä pääsykokeiden eteen, illalla riittää siis parin tunnin tehtävien tekeminen ja asioiden kertaus. Aamurutiinin löydyttyä myös sali-into tuli takaisin! Toivottavasti saan tämän energian ja innon nyt pidettyä pääsykokeisiin asti.

Paleo-kokeilustani haluttiin kuulla hiukan edistymistä ja nyt on kyllä pakko myöntää että se ei ole nyt mennyt ihan nappiin. Rahka ja valitettavasti myös proteiinipatukat ovat hiipineet takaisin ruokavalioon, perusteluna niiden helppoudella mukana kantamisen kannalta. Sokeria en kuitenkaan vieläkään ole kaivannut, mikä on omasta mielestäni se pääasia. Samoin pasta ja viljatuotteet, sillä ne eivät vain sovi vatsalleni. Toistaiseksi maitotuotteiden lisäys ei ole tuottanut mitään ongelmia, joten katsotaan jos uskaltaisin nyt pitää ne ruokavaliossani ainakin pienessä määrin. Lounaat ja päivälliset ovat edelleen olleet paleo-tyyppisiä, "ongelmakohtia" ovat lähinnä olleet välipalat.



Paleo-intoilu sai minut pari viikkoa sitten kokeilemaan miltä maistuisi kaupan Snickersin korvike, raaka Snickers. Resepti oli löydös piterestistä ja muokkasin sitä hiukan kaapista löytyvien tarpeiden mukaan.

R A A K A S N I C K E R S


Pohja
♦ n. 0,5dl maapähkinävoita
♦ 1 rkl hunajaa
♦ 1 rkl kookoshiutaleita

Täyte
♦ 4 taatelia (kivet poistettu)
♦ tilkka vettä
♦ ripaus suolaa
♦ vaniljauutetta (laitoin pari tippaa)
♦ 0,5 rkl kookosölyä
♦ cashew-pähkinöitä

Kuorrute
♦ sulatettua raakasuklaata TAI
♦ 1rkl kookosöljyä (sulatettu), 1rkl hunajaa ja 1rkl (raaka)kaakaojauhetta sekoitettuna

Ensin valmistetaan pohja. Pehmitä maapähkinävoita ja hunajaa hetki mikrossa. Sekoita kookoshiutaleet sekaan. Levitä leivinpaperin päälle ja pakasta.
Valmista täyte sillä aikaa kun pohja on pakastimessa. Laita kaikki muut ainekset paitsi pähkinät blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Levitä jähmettyneen pohjan päälle ja painele sinne tänne cashew-pähkinöitä (joita voi vielä pieniä pienemmiksi paloiksi). Pähkinöiden päälle voi vielä ripotella suolaa. Laita uudelleen pakkaseen vähintään pariksi tunniksi.
Kun pohja-täyte-kerros on kovettunut on kuorrutuksen aika. Itse tein sekoituksen kookosöljystä, hunajasta ja kaakaojauheesta, mutta sulatettu raakasuklaa kävisi mielestäni tähän yhtä hyvin. Kuorrutus vain levitetään koko komeuden päälle ja pakastetaan uudelleen. Herkut ovat valmiita kun suklaa on jähmettynyt.

Ja miltä ne maistuvat? Todella hyviltä! Pieni pala riittää viemään makeanhimon pois!

5 kommenttia:

  1. Tää raakasnickers menee kyllä nyt ehdottomasti kokeiluun, NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Maistu mun mielestä ihan yllättävän hyvälle, oikeesti tuli mieleen Snickersit <3

      Poista
  2. Tää näyttää ja kuulostaa niin hyvälle!<3 Ihan pakko kokeilla.
    http://inka-allornothing.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hyvältä! En ollutkaan kuullut vielä ennen näistä. Pakko kokeilla joskus! :-)
    http://jasmminemaria.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Näissä on se hyvä puoli, että jo pienen palan jälkeen makeanhimo on poissa :D

      Poista