11.3.2016

Paleo jälkkäri - Banana nice cream (G, M, S)

Vaikka paleo-kokeilu ei Madridin matkan takia mennyt ihan nappiin, olen kokeillut taas palata paleo-tyyppisen ruokavalion pariin. Tämä tarkoittaa myös uusia mahdollisuuksia jälkiruokien ja herkkujen osalta! Aiempi yritykseni banana nice creamin kanssa ei ollut mitenkään onnistunut ja syykin löytyi nopeasti, liian pitkä banaanien jäädytysaika. Tämä yksinkertainen Pinterestin resepti kuitenkin onnistui vähän liiankin hyvin, sillä ensimmäisen kokeiluerän jälkeen olen tehnyt tätä joka päivä, hups! Niin täydellisen helppo, sopivan makea, mutta terveellinen! Näen itseni jo muuntelemassa reseptiä esimerkiksi mintulla tai raakasuklaalla. Tätä pidemmittä puheitta, salmiakkinen 3 aineksen banaani nice cream olkaa hyvä!


1 annos

◊ 1 banaani, mitä kypsempi, sen parempi
◊ 1tl lakritsijauhetta (itse käytin Urtekramin)
◊ 100% maapähkinävoita (itse käytin Meridian)

Pilko banaani ohuiksi viipaleiksi ja pakasta n. tunti. Pakastusaika vaikuttaa rakenteeseen, yllä olevissa kuvissa olin hiukan malttamaton ja rakenne jäi löysähköksi.
Pakastamisen jälkeen iske kaikki ainekset blenderiin, sekoita, tarkista maku (lisää tarvittaessa lakritsijauhetta tai hunajaa, mitä tarvitseekaan) ja lopulta, nauti!

2 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa kyllä ihanalta! Pakko kokeilla vaikkapa nyt viikonlopun aikana. Terveelliset herkut on kyllä jotain aivan ihanaa, kun niitä voi hyvällä omatunnolla nautiskella ilman kaikkea sokeria sun muuta! :)

    http://olderthanyesterday.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli tosi hyvää, ei tullut yhtään huono omatunto vaikka välillä menisi kaksikin annosta päivässä! :D Tätä on vieläpä tosi helppo muokata! Kokeilin jo lisätä mustikoita, kaakaonibsejä ja minttua, tuli tosi hyvää!

      Poista