16.8.2016

Vegaaniset kesäkurpitsa-browniet (G, M, VE)

Millainen jälkiruoka tulee ensimmäisenä mieleen jos kuvailen sitä sanoilla maidoton, gluteeniton, soijaton, vegaaninen, kesäkurpitsaa sisältävä? Herkullinen? Mauton? Itse olin aluksi hiukan skeptinen, miten jälkiruokaan voisi laittaa kesäkurpitsaa ja kuinka jälkiruokaa voisi tehdä ilman esim. kananmunia. Maistoin ensin brownieta kaveriltani ja jouduin loppujen lopuksi kokeilemaan reseptiä myös itse. Tein pieniä muutoksia reseptiin, mm. vaihdoin öljyn kookosöljyyn ja jauhot gluteenittomiin. Lopputulos oli sopivan kostea ja herkullinen brownie! Kyllä osan päivän kasviksista syö mielellään tässä muodossa ;)

Nämä on tosi simppeleitä tehdä! Tarvitsee vain raastaa suunnilleen yksi iso kesäkurpitsa ja sekoittaa se muihin ainesosiin. Tämän jälkeen seos kaadetaan suorakaiteen muotoiseen ölyjyttyyn (tai paperoituun) pannuun ja paistetaan 175ºc suunnilleen 25min. Mitat ovat itselläni jenkkimittoina, cupseina, koska katsoin alkuperäistä ohjetta Pinterestistä. Nuo on kuitenkin helppo muuttaa ja soveltaa myös desilitroiksi. Mikäli kuitenkin tulee leivottua enemmän niin kannattaa ehdottomasti hommata myös nuo jenkkimitat! Pinterestissä on ihan hurjan paljon hyviä reseptejä, mutta suurimmassa osassa mitat on cupseina. Kuppimittoja saa ainakin Ebaysta tosi halvalla.

Browniet saavat uunista ottaessa olla hieman taikinamaisia, ne asettuvat kyllä jäähtyessään. Browniet ovat vain parempia hiukan tahmeina.


3 kommenttia:

  1. Aika jännä, että tossa on käytetty kesäkurpitsaa! :D Mutta näyttää kyllä tosi hyvältä :)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kesäkurpitsa toi noihin hyvin kosteutta ja sen browniemaisen rakenteen, kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)

      Poista
  2. Heips, "anonyyminä" lukijanasi tahtoisin haastaa siut, tämä pieni syksyinen kysymyshaaste löytyy tästä linkistä ☺

    VastaaPoista