16.8.2015

Lukusuunnitelman tekeminen

Holahola! Pari viikkoa on taas mennyt kiireisesti eteenpäin, lähinnä fysiikan kirjojen ja lehtitilausten kanssa painiessa. Sain viimeinkin myös tehtyä alustavasti lukusuunnitelmaa starttifysiikan osalta. Tavoitteena on ennen valmennuskurssin alkamista lukea kokonaisuudessaan starttifysiikka ja myös starttikemia, aikaa on 1,5kk. Pääsykokeeseen 10kk.

Lukusuunnitelmassa lähdin liikkelle fysiikan kohdalla perusasioiden kertaamisesta, aluksi perussanasto ja peruslaskeminen kuntoon viikon aikana. Sen lähden lähdin hahmottamaan kokonaisuuksia, ei ole mitään järkeä alkaa päntätä kirjoja järjestyksessä 1. kurssi, 2. kurssi, hauki on kala, 3. kurssi, onkos se sittenkään kala. Jaoittelin asiat kokonaisuuksiin starttifysiikka kirjan avulla, ensin mekaniikkaa, sitten aaltoilua jne.

Tein itselleni myös moti-kartan johon keräsin asioita, jotka motivoivat minua kohti tavoitettani. Aina kun motivaatio meinaa laskea, vilkaisen vain joka suuntaan jakautuvaa ja loputtomasti jatkuvaa karttaani ja lukuinto palaa taas. Lisäsin tähän karttaan myös kliseisiä(kö?) motivointilauseita, joita aion jakaa teidänkin kanssanne motivaatiokuvien ohella. Vaikka aluksi moti-karttaani tuli vain ulkoisia tekijöitä, palkan, työllistymisen, ongelmaratkaisujen ja voittajafiiliksen tapaan, myös sisäisiä ja niin sanottuja vahvoja tekijöitä löytyi listasta.
moti
Moti-kartan lisäksi tein itselleni vähän henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa, HOS HOS! Olen luonteeltani vähän sellainen kaikki tai ei mitään ihminen, joko minulla on kontrolli kaikkeen tekemiseeni, tai ei mihinkään. Tässä tapauksessa haluan kontrollin olevan kaikessa, lukemisessa, liikkumisessa, syömisessä, nukkumisessa. HOS sisältää pienimuotoisen päiväsuunnitelman. Herätys aina samaan aikaan, koiran lenkitys, aamupala, edellisen illan avainsanojen kertaus ja laskuja, lounas, koiran lenkitys ja leikitys, välipala, sali, ruoka, uusi teoria, koira ulos, ruoka, avainsanoja tarvittaessa ja nukkumaan. Nukkumaan viimestään klo 23, herätys viimeistään klo 8.30. Käsitekarttoja, lukemista, laskuja, kyselyjä, harjoituskokeita. Eiköhän tämä tästä lähde! :)

8 kommenttia:

  1. Heh joo oispa ittelläki tommosta kuria! nimimerkillä nukkumaan kolmen aikaan ja herätys puolenpäivän jälkeen....... Hyvä kun mitään suunnitelmaakaa saa valmiiks :--D no ehkä joskus tässä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meinaa kyllä vähä lipsua tää nukkuminen ja herääminen ja oikeestaan kaikki, pitäs vaan saada rullaa asiat rutiinilla niin ehkä tää sit tästä :D

      Poista
  2. Tää oli kiva postaus :3

    http://millakaroliinas.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva tämä ulkoasu ja punainen tehosteväri tuo kivasti väriä! :-)

    http://oona-h.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Omasta mielestänikin tämä on nyt kivan näköinen ja toimiva :)

      Poista
  4. Kaunis blogi ja mielenkiintoisia postauksia sulla :) Ma olen kans sellainen "kaikki tai ei mitaan" ihminen, talla hetkella menossa se "ei mitaan" kausi. Mutta torstaina alkais taas luennot niin eikohan se itsekuri sielta taas loydy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka viikko on aina vaikein, itselläni ainakin on vielä vähän hakemista että mitenkäs opiskeltiinkaan jne kun olen viimeksi kunnolla lukenut maaliskuussa :D

      Poista